Voorleesweek in de bibliotheek
©Sophie Richez - Bibliotheek Ninove

De bibliotheek is klaar voor een coronaproof najaar vol activiteiten!

Goed nieuws! De komende maanden staan er — na heel lange tijd — opnieuw leuke activiteiten op de planning van de bib. September belooft zo nog te eindigen met een positieve noot.

Op de agenda deze maand:

Haiku-weekend: Boekvoorstelling Luc Barb é

Ninovieter Luc Barb é schrijft al jaren haiku’s en haibuns. Zijn pennenvruchten zijn voor het eerst gepubliceerd in de dichtbundel ‘Stofjes verdriet. Haiku’s en haibuns over vergankelijkheid, dood en afscheid’.

De voorstelling van de bundel gebeurt in samenwerking met de Academie voor Muziek, Woord en Dans. Daarnaast zorgt Charles Maris voor een mooi muzikaal intermezzo!

Haiku-weekend: workshop haiku’s schrijven

Lotte Dodion van Studio Haiku brengt je de kneepjes van het vak bij en je gaat naar huis met unieke eigen creaties. De workshop wordt gegeven als vervolg op de boekvoorstelling van Luc Barb é.

In oktober staan er ook een aantal leuke activiteiten op de agenda. Ben je een echte spellingskrak, hou je van tuinieren of heb je altijd al filmpjes willen maken met je smartphone? Dan wordt oktober jouw maand! Een volledig overzicht hiervan vind je op de website van de bib ninove.bibliotheek.be/agenda.

Uiteraard gebeuren deze activiteiten coronaproof. Naast de algemene regels (reserveren, afstand bewaren, mondmasker dragen, …) gelden ook de specifieke coronamaatregelen van cc De Plomblom. Deze vind je terug op www.ccdeplomblom.org/nieuws/corona. Hou er zeker rekening mee dat de maximum toegelaten personen beperkt is én dat je steeds op voorhand moet inschrijven.

X