Een nieuwe supermarkt in het centrum van de stad met lokale producten en aangepaste openingsuren.


Geraardsbergen. Pieter Vanden Dooren en Evy Van Oudenhove openen in het centrum van Geraardsbergen een voedingswinkel. Waar ooit de Nopri en de Match was, komt nu een Carrefour market. In een gesprek gooien Pieter en Evy hun troeven op tafel: ‘We bieden verse en lokale producten aan. Niettegenstaande we in het centrum liggen, hebben we een ondergrondse parking. Op zondag zijn we een ganse dag open’, vertelt Pieter enthousiast. Op woensdag 14 oktober opent de winkel officieel zijn deuren. ‘We waren van plan om een receptie te organiseren, maar wegens de coronapandemie zal dat niet lukken. We bieden de consumenten een gezonde verrassing aan’, vertelt Evy. Nuus wil beginnende ondernemers een kans geven om hun project onder de schijnwerpers te brengen.

De drukte van de werklieden in de grote winkelruimte, waar ooit eens de Nopri en de Match was, zal intussen niemand ontgaan zijn. Op woensdag 14 oktober openen Pieter Vanden Dooren en Evy Van Oudenhove hun supermarkt. In het centrum van de Oudenbergstad komt een Carrefour market. Net buiten het centrum van de stad in de Zonnebloemstraat is er reeds een Carrefour, maar Pieter wijst ons er op dat ze de supermarkt in eigen beheer uitbaten. ‘Een voedingswinkel in het centrum van de stad is een troef.’ Het gebouw stond leeg en gaf een afgeleefde indruk, maar daar zullen Pieter en Evy verandering in brengen. Het gebouw krijgt een grondige opknapbeurt. Er zal een ingang extra bijkomen.
‘We willen vooral inzetten op verse producten: groenten en fruit, een heuse broodafdeling, beleg en kakelverse ingredi ënten, verse bereide maaltijden, streekproducten en een uitgebreid assortiment aan kaas’, ligt Pieter toe. ‘Op vrijdag 14 oktober gaan we van start. Door de coronaperikelen kunnen we helaas geen receptie aanbieden, maar op woensdag 14 oktober krijgen de klanten een gratis groentencolli. Binnenkort krijgen alle inwoners van Geraardsbergen een folder in de bus met daarin vele promo’s, 1+1-artikelen en een bon voor de gratis groentencolli,’ vult Evy aan. De winkel is op zondag een ganse dag open. Dinsdag is de sluitingsdag.

Evy en Pieter kiezen bewust voor de nieuwe uitdaging. Pieter vanden Dooren was tot voor kort directeur van De Mozaïek, buitengewoon basisonderwijs in de Boelarestraat in het centrum van de stad. Evy was als ambtenaar actief aan de Stad Geraardsbergen.

Julien Borremans

X