©Sophie Richez - Bib Ninove, 054 50 58 50, bib@ninove.be

In de bib van Ninove kunnen leners voortaan e-boeken lenen op hun eigen toestel

In de bib van Ninove kunnen leners sinds 17 september e-boeken lenen op hun eigen toestel. Ook in 165 andere openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel vinden bibliotheekleden sinds dan e-boeken terug in de online catalogus. Via het platform cloudLibrary kunnen leners telkens 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. Over boetes hoeven ze zich geen zorgen te maken, want na 6 weken verdwijnen de titels automatisch van het toestel.
“De e-boeken van de bib zijn beschikbaar op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers zoals Kobo, Tolino en Vivlio. Jong of oud, digitaal vaardig of digibeet, e-boeken lenen gaat eenvoudig en snel met het handige online stappenplan of met de hulp van een bibliotheekmedewerker”, zegt Bart Beuten, directeur van Cultuurconnect, dat de e-boekendienst uitrolt naar alle geïnteresseerde bibliotheken.

De collectie

Tussen de ruim 2.500 titels vinden volwassenen leners voornamelijk Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie, aangevuld met een beperkt aanbod Engelstalige werken. Leners lenen en lezen in één klik boeken van onder andere Arnon Grunberg, Kris Van Steenberge, Stefan Brijs, Luc Deflo, Pieter Aspe, Per Olov Enquist, Nicci French, Rudi Vranckx, Bart Aerts, Josje Huisman, Pascale Naessens en nog veel meer. De meerderheid van Vlaamse Uitgevers zette haar schouders onder het platform.

Het platform

De dienst wordt aangeboden met het cloudLibrary-platform en is een samenwerking tussen Cultuurconnect, Standaard Boekhandel en Bibliotheca. Leners melden zich aan met hun Mijn Bibliotheek-profiel om e-boeken te lezen op tablet, smartphone, computer en de meest courante e-readers. Meer info vind je terug op ninove.bibliotheek.be/e-boeken en op bibliotheek.be/e-boeken.