Verdedigende fouten nekken KVV

KVV Windeke – VC Nazareth – Eke 0 – 3

De trouwe KVV — fans moesten lijdzaam toezien hoe de Windo’s voor de tweede keer onderuitgingen. Dit keer in hun eerste thuiswedstrijd. 0 op 6. KVV mist compleet zijn competitiestart. Toegegeven, het jonge new — look KVV Windeke is aan het bouwen en stond in de openingsfase van de competitie met HT Zwijnaarde en VC Nazareth — Eke tegen teams die een plaats in de top vijf ambi ëren. Lovenswaardig, KVV biedt kansen aan zijn eigen jeugd, zo stond de 17 — jarige Thomas Van De Velde al van meet af aan in de basis. KVV voetbalde in het eerste halfuur aardig mee, maar dan gaf de KVV — verdediging zomaar twee goals cadeau. Seppe Thierie en Michiel De Clercq lieten de kansen niet liggen. KVV slikt te gemakkelijk tegengoals. De wil was er wel, de inzet ook, maar de Windo’s werden afgestraft door een uitgekookter, opportunistisch VC Zwijnaarde dat de zwakheden van KVV uitbuitte. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Wat als? Wat als KVV één van zijn schaarse kansen in de tweede helft had benut? Maar met ‘Wat als’ kunnen heel wat voetbalwedstrijden herschreven worden. In plaats van 1 — 2 werd het een minuut later 0 — 3 (73’). Seppe Thierie Seppe telde de Windo’s ongenadig uit. Op de valreep kon de hardwerkende Jasper De Vriese een penalty niet benutten. Het maakte weinig uit 1 — 3 of 0 — 3. De kapitein van KVV Windeke, Jasper De Vriese die de club trouw bleef, blijft één van de raspaarden van de Windo’s. Was te zien in de verdediging, middenveld, aanval. Helemaal niet erg, die gemiste strafschop. Jasper ging voorop in de strijd. Vinnig. technisch sterk, explosief, geconcentreerd, loopvermogen. We zagen hem wroeten dat het geen naam heeft. KVV Windeke startte behoorlijk, maar zakte na de 0 — 2 weg, twee vermijdbare doelpunten. Na de rust kwam er wat druk, maar aanvallend werd nauwelijks iets klaar gemaakt. Een paar probeersels, zonder succes. Een gebrek aan doelpunten en aanvallende daadkracht. Trainers Margino De Kerf (T1) en Gertjan Du Prez (T2) zagen tijdens de voorbereidingsperiode voetbalhonger bij de nieuwe kern, een gebrek aan inzet konden ze de spelers niet verwijten. Veel goede wil, het volstaat niet. De trainers weten wat hen te doen staat, er is nog veel werk aan de winkel. KVV laat zich defensief te gemakkelijk rollen. De Windo’s hebben een opkikker nodig. De spelers moeten vooral in zichzelf geloven. Maar geen paniek, het seizoen is nog lang. De enige doelstelling is zich met deze jonge groep handhaven in derde provinciale. Veel tijd om te piekeren is er niet. Zondag wacht de derby in Moortsele.   Reporter 17