Jong VLD Zottegem vragen het stadsbestuur hun parkeerbeleid aan te passen

Junior Callebaut en Dyllis De Pessemier van Jong VLD Zottegem vragen het stadsbestuur hun parkeerbeleid aan te passen om handelaars een duwtje in de rug te geven in deze crisisperiode.

Bij het begin van de corona crisis kon men tijdelijk gratis parkeren in het centrum. “Wij hebben dit uitdrukkelijk toegejuicht en hadden dan ook graag gezien dat deze maatregel wat langer in voege was gebleven”, stelt Junior.

De vraag van de Open VLD fractie om deze maatregel langer aan te houden werd reeds afgekeurd door het stadsbestuur.

Volgens Junior zijn er echter genoeg alternatieven. “Deze moeilijke periode is nog niet voorbij en handelaars kunnen een extra duwtje in de rug echt wel gebruiken.”

Bij monde van voorzitster Dyllis De Pessemier stelt Jong VLD Zottegem dan ook graag het volgende voor:

  • De termijn voor het gratis parkeren optrekken van 15 naar 30 minuten. Nu het aantal mensen dat binnen mag in een winkel beperkt is, is het namelijk moeilijker geworden om snel iets te gaan afhalen bijvoorbeeld.
  • Op zaterdagen het parkeren gratis maken (zoals nu reeds het geval is voor zon- en feestdagen).
  • Het optrekken van de termijn dat men kan parkeren tot 3u in de rode zone, 4u in de gele en oranje zone en 5u in de groene zone. Deze termijnen zijn nog steeds te kort voor pendelaars, maar geven mensen heel wat meer comfort tijdens het winkelen en het bezoeken van horeca-zaken.

“Wij hopen dat het stadsbestuur onze voorstellen zal bekijken en overwegen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit mensen naar het centrum zal lokken, met positieve gevolgen voor onze handelaars en horeca-uitbaters”, concludeert Junior.

X