Zesde leerjaren krijgen initiatie dode hoek en rookmobiel

Schepen Meuleman: 'Sensibiliseringscampagne heeft educatieve waarde'

In het kader van de mobiliteitsweek organiseerde Gemeente Oosterzele in samenwerking met Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV) en Brandweerzone Centrum op 21 en 22 september een initiatie veilig op de weg/dode hoek en rookmobiel voor alle zesde leerjaren van de Oosterzeelse scholen.

Het dagschema bestond uit een theoretisch gedeelte met een filmpje en een aansluitende vragenlijst. Aansluitend werd op het marktplein van Scheldewindeke met een vrachtwagen de theorie omgezet in de praktijk. Op het marktplein werd ook een initiatie voorzien rond branddetectie en mochten de kinderen aan de lijve ondervinden hoe het voelt om in een kamer vol rook je weg naar buiten te banen en een kind te redden. Schepen Christ Meuleman: “We zetten volop in op de fietser en dergelijke professionele sensibiliseringscampagnes zijn van een grote educatieve waarde om als jonge fietser op een veilige manier deel te nemen aan het verkeer!” Info: schepen voor Mobiliteit Christ Meuleman,   0497 48 08 51, christ.meuleman@oosterzele.be,   Wouter Govaert, expert Infrastructuur, 09  363 99 52, wouter.govaert@oosterzele.be.

X