Champagne met originele kroonkurken n.a.v. Ronde Van Vlaanderen 2020 – Zottegem

Zottegem is niet aan zijn proefstuk toe wat betreft het lanceren van champagne met originele kroonkurken.

Eerder al gebeurde dit door het echtpaar Willy en Christine Pandelaere.   Dit gebeurde o.a. naar aanleiding van ‘Zottegem, Dorp van de Ronde’ en ‘Zottegem, Egmontstad’.   Telkens werd een kroonkurk en een etiket met de Kleine Flandrien en Egmont voorzien bij de flessen.   Het was telkens een schot in de roos,” laat voormalig schepen voor Toerisme en Citymarketing, Kurt De Loor, weten.

“De flessen gingen als zoete broodjes over de toonbank. De initiatiefnemers beslisten om de opbrengst telkens te schenken aan het goede doel.   Zo ging dit in het verleden reeds naar ‘De Katrol’, de dienst huistaakbegeleiding van het Huis van het Kind Zottegem, naar ‘Bijeva’ (Bijzondere Jeugdvakanties) en Stichting Pelicano (die ook kinderarmoede bestrijden in ons land). Een mooi gebaar dat telkens ten zeerste werd geappreci ëerd.”

 Ook dit jaar, naar aanleiding van de doortocht van Vlaanderens mooiste in Zottegem stellen champagnekenners en —liefhebbers, Willy Pandelaere en zijn echtgenote Christine, een exclusieve champagne met originele kroonkurken voor.   Ze lieten de champagne bottelen met originele tekeningen die verwerkt zijn in de kroonkurk. Het gaat om Zottegemse taferelen en landschappen uit de Ronde Van Vlaanderen, met o.a. de legendarische Paddestraat.     Het zijn echte meesterwerkjes van de hand van Velzekenaar Johan Blondeel.   Echte must-haves voor verzamelaars. Je kan dit collector’s item op de kop tikken voor 70 euro per pakket van 3 flessen.   Een deel daarvan gaat opnieuw naar het goede doel. Wie de exclusieve flessen wil kopen, moet snel zijn. De oplage is beperkt. De champagne met de Zottegemse Ronde Van Vlaanderen-taferelen is te verkrijgen op de Dienst Toerisme (Stadhuis, Markt Zottegem).

“Door de corona-pandemie wordt de Ronde   Van Vlaanderen dit jaar uitzonderlijk verreden in het najaar; namelijk op zondag 18 oktober 2020.     De opbrengst van de verkoop van de champagne gaat dit jaar opnieuw naar Bijeva (Bijzondere Jeugdvakanties), het initiatief van Anny De Windt.   Dit is opnieuw een mooie geste van de initiatiefnemers, die het hierdoor mee mogelijk maken dat kinderen van een mooie vakantie kunnen genieten.” zegt Kurt De Loor.

X