Meldpunt voor huisartsen van coronapatiënten in een kwetsbare situatie


Geraardsbergen/Ninove. Huisartsen die aan hun patiënt de diagnose moeten geven dat er een Covid-19 besmetting is en quarantaine moeten voorschrijven, zijn er niet altijd gerust in dat hun boodschap goed wordt begrepen en uitvoerbaar is. Daarom hebben de lokale besturen Geraardsbergen en Ninove, de Huisartsenkring en de Eerstelijnszone Dender zuid het initiatief genomen om een ‘Meldpunt kwetsbare situaties’ op  te zetten. Het doel van het meldpunt is om patiënten waarvan de huisarts vaststelt dat er een ernstig sociaal,  taal- of cognitief probleem is dat het hen moeilijk maakt om de quarantaine na te leven, extra te ondersteunen.

Door toe te stemmen in een aanmelding bij het meldpunt, wordt de patiënt gecontacteerd door een maatschappelijk werker en extra ondersteunt (bijvoorbeeld een tolk, maaltijdbedeling, boodschappendienst, verpleging,…) als deze hieraan behoefte heeft. Het meldpunt is dus enkel voor huisartsen of artsen van een CLB.

Burgemeester Guido De Padt en zijn collega Tania de Jonge zijn tevreden dat inspanningen worden gedaan om te vermijden dat sommige mensen door de mazen van het sociaal net vallen. “We kunnen ons voorstellen dat de sociale situatie van een besmet persoon niet toelaat dat men bijvoorbeeld quarantaine-voorschriften naleeft.  Sociale bijstand kan daaraan verhelpen en het overbrengen van het virus bemoeilijken.”

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X