Toeteren tegen Vivaldi


Geraardsbergen. Deze namiddag voerde een 15-tal Vlaams Belangers een prikactie in Geraardsbergen in de Astridlaan met een spandoek van zeven meter lang. Gisteren gebeurde dat in Aalst, morgen in Brakel. Vlaams Belang organiseert komende zondag een manifestatie waarbij met de wagen naar Brussel wordt getrokken. ‘Verschillende colonnes zullen ook vanuit Zuid-Oost-Vlaanderen vertrekken richting onze hoofdstad, voorzien van vlaggen en wimpels. In onze regio is dat vanuit Erpe-Mere. Het is een protestrit tegen de huidige regeringsvorming van de Vivaldi-coalitie’, vertelt Vlaams parlementslid Kristof Slagmulder van het Vlaams Belang.

‘Voor onze partij is de Vivaldi-coalitie een antidemocratische, anti-Vlaamse en linkse belastingregering. We roepen mensen nu overal in Vlaanderen op om te claxonneren en zich te laten horen als ze het ook oneens zijn met deze gang van zaken. Dat toeteren doen automobilisten massaal. Het bewijst dat Vlaanderen, en dus ook in de Denderstreek, de Vivaldi-coalitie niet slikt. Op 26 mei 2019 werd door de Vlaming een Vlaams en rechts bestuur gekozen terwijl nu het omgekeerde wordt voorgeschoteld. Het is een door de Franstaligen links gedomineerde regering die geen Vlaamse meerderheid heeft. De Vlaming werkt het hardst, betaalt de meeste belastingen en doet dit land draaien. En toch worden de twee grootste partijen van Vlaanderen en zelfs van Belgi ë uitgesloten. Dat is onaanvaardbaar’, besluit Slagmulder

 

X