GROS nodigt Guy Poppe uit in GC De Kluize

Mis voordracht niet over onze koloniale geschiedenis

Op 15 oktober organiseert GROS Oosterzele om 20 u in GC De Kluize een voordracht met voormalig VRT – journalist en Afrika- kenner Guy Poppe. Hij praat over onze koloniale geschiedenis en de nawee ën die nog altijd voortleven. En leuk meegenomen, de toegang is gratis. Mis deze boeiende en actuele voordracht niet. Let wel! Wegens corona is inschrijven verplicht, deelname via mail melden, met vermelding van naam, adres, telefoonnummer aan Frans Kenis, kenis.vandamme@telenet.be. (Reporter 17, foto Danny De Lobelle)

De tragische dood van George Floyd ontketende niet alleen in de VS, maar wereldwijd, protesten tegen structureel racisme, “Black Lives Matter”! Ook in ons land sloeg de vlam in de pan met, in volle coronatijd, een grote anti-racisme betoging in Brussel. Daarna volgde de spijtbetuiging van Koning Filip over wat er in Congo gebeurde tijdens het bewind van Leopold II. Sindsdien moesten talloze Leopold II-standbeelden er aan geloven, besmeurd of verwijderd. En nu staat een parlementaire Commissie over ons koloniaal verleden in de startblokken. De problematiek van dekolonisatie, ook in de geesten, en van structureel racisme is actueler dan ooit. Iedereen is van harte welkom.   Reporter 17