Wandelen: zegen voor lichaam en geest

Oosterzeelse club organiseert coronawandeling

De Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw moest noodgedwongen wegens corona zijn traditionele wandeltochten cancelen. De wandelclub bleef niet bij de pakken zitten en organiseerde   ‘Oosterzele wandelt’. Wegens succes, tot 15 september verlengd. Vanaf 26 september tot 15 oktober 2020 organiseert de Oosterzeelse wandelclub een coronawandeling. Leden en niet — leden kunnen de wandeling   op eigen initiatief maken. Deze tijdelijke wandeling is met goed zichtbare pijlen aangeduid. Trek de wandelschoenen aan, en start aan Den Amb8, Lange Ambachtstraat 8 in Oosterzele. Je hoeft uiteraard niet in te schrijven. Wat kan er nog gratis in deze tijden? De coronawandeling, dus. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
De dagen worden korter en de temperaturen lopen terug, maar dat wil niet zeggen dat je er niet meer op uit kunt trekken. De herfst, een mooie tijd van het jaar. Ontdek in uw eigen tempo de schoonheid van Oosterzele, absoluut het verkennen waard. De Oosterzeelse wandelclub slaagt erin, sinds 1987, om duizenden mensen actief aan het wandelen te krijgen. Een lovenswaardig initiatief, want studies wijzen op de fysieke, psychologische en sociale weldaden van wandelen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat wandelen vorderingen aantoont op het vlak van gang, wandelsnelheid, fijne motoriek en cognitieve prestaties. Wandelen heeft een gunstige werking. Het is goed voor het humeur, het vermindert depressie, angst en stress. Het geeft eveneens een boost aan het zelfrespect, het beeld van het eigen lichaam, het vermogen om problemen aan te pakken en het algemeen gevoel van welbehagen. Al deze voordelen blijven overigens duurzaam te zijn. Wetenschappers en dokters zijn van oordeel dat wandelen aangemoedigd dient te worden als onderdeel van de behandeling van mensen met depressie en angst. Hoewel andere sporten grotendeels dezelfde voordelen bieden, voelen velen zich het meest aangesproken door het wandelen, en zullen dat ook makkelijker volhouden. Wandelen is zeer gunstig voor het hart. Wie nooit wandelt, probeer het eens. Wandelen is een heerlijke manier om ‘quality time’ door te brengen met uw partner, uw gezin,…Kilometers wandelplezier. Ideaal om uit te waaien. Ruimte, groen en rust zijn de troeven. Je hoeft het niet ver te zoeken. Het wandelparcours slingert langs rustige paadjes, wegeltjes, kouterwegen, landwegen.
Op zoek naar zinvolle vrijetijdsbesteding?
De Oosterzeelse wandelclub WSV Land van Rhode vzw hoopt in 2021 zijn traditionele wandeltochten opnieuw te kunnen organiseren. Bijna elke maand opnieuw kunnen wandelaars hun hart ophalen tijdens de wandelevenementen van de Oosterzeelse club. Het parcours wordt telkens meesterlijk uitgetekend. Je kan nu zelf komen ontdekken hoe degelijk de coronawandeling is georganiseerd. Wie nog nooit een wandeling meemaakte van de WSV Land van Rhode kan tijdens de coronatocht eens komen kennismaken hoe leuk zo’n tocht is. Ben je op zoek naar een zinvolle en gezonde vrijetijdsbesteding dan ben je bij de Oosterzeelse wandelclub aan het goede adres. Bewegen is het medicijn van de toekomst. Bewegen bevordert het lichamelijk en geestelijk welbevinden. Beweging is helend voor de gezondheid.   Interesse? Neem gerust contact op met voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be.     Reporter 17
X