Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

© Weertstation Erwetegem Zottegem (1)

Weerstation Erwtegem/Zottegem vreest het ergste

Weertstation Erwetegem/Zottegem laat weten geen goed oog te hebben in de op til staande weersomstandigheden in Zottegem.

“De kleine zijbeekjes van de Molen-Ter-Erpenbeek, die ontspringt op de grens van Godveerdegem en Erwetegem, brengen nu stilaan het regenwater uit de oostelijke Vlaamse Ardennen richting de Dender. In Erpe-Mere houden ze hun hart vast. Momenteel staat de Molenbeek er bijna op straatniveau. Aangezien nog heel wat water moet afvloeien, en er bovendien vannacht nog een hele hoop water wordt verwacht, vrees ik er het ergste. Foto’s genomen omstreeks 19u45.”

X