Vlaams Belang voerde actie tegen Vivaldi regering die in de maak is in Brakel

Vandaag voerde enkele militanten van het Vlaams Belang actie aan het Rond Plein in Brakel.

Veronique Lenvain: “Claxonneer tegen de Vivaldi-regering’ op een spandoek van 7 meter lang vatten actievoerders van het Vlaams Belang post aan de rotonde in Nederbrakel. Met de actie protesteerden ze tegen de Vivaldi-coalitie.”

De partij kant zich tegen de Vivaldi-regering die in de maak is omdat die volgens haar een “anti-democratische, anti-Vlaamse en anti-rechtse regering” is. “Met onze spandoek riepen we alle bestuurders die voorbij reden op om te claxonneren als ze dezelfde mening toegedaan zijn”, zegt gemeenteraadslid Veronique Lenvain. “Onze actie duurde een uur en we hebben tijdens dat uur heel wat getoeter gehoord. Daaruit besluiten wij dat ze ook in Brakel waar mogelijks de toekomstige eerste minister woont niets moeten weten van de Vivaldi-coalitie.”

Veronique Lenvain vindt de respons op hun actie niet verwonderlijk. “Bij de verkiezingen in mei 2019 koos de Vlaming een radicaal ander beleid. De kiezer stemde overtuigend rechts en Vlaams”. “Maar met een Vivaldi-monstercoalitie krijgen we exact het omgekeerde.”

De actie in Brakel kaderde in een grotere, nationale campagne van het Vlaams Belang tegen de Vivaldi-plannen. Die moet uitmonden in een climax morgen   zondag 27 september met een protestrit naar Brussel met bijeenkomst en automeeting op de Heizel.

 

X