Zottegem in fase ‘Vooralarm’ na 16 nieuwe besmettingen op week tijd

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) laat weten dat er de voorbije dagen een hoger aantal coronabesmettingen werd vastgesteld in Zottegem. We zitten nu in de fase van ‘Vooralarm’

“Dat betekent dat we extra moeten opletten”, aldus burgemeester  Jenne De Potter. “De besmettingen in een gemeente worden gemonitord aan de hand van drie indicatoren met een drempelwaarde: Als twee van de drie drempelwaardes overschreden worden, komt die gemeente in een alert fase 2 Dat is nu dus gebeurd:

  • Incidentie gestegen naar 60.0 /100 000
  • 16 gevallen gemeld de voorbije 7 dagen.

“Samen met de veiligheidscel en de huisartsenwachtpost blijven we zeer alert en volgen we de nieuwe besmettingen op de voet. Op dit moment zijn geen verdere maatregelen nodig, dat is ons bevestigd door Agentschap Zorg en Gezondheid maar waakzaamheid is geboden.”

“Ik wil bij deze nogmaals de oproep doen om de basisregels goed op te volgen: handen wassen, anderhalve meter afstand houden en mondmasker dragen waar afstand houden niet lukt, thuis blijven wanneer ziek, voorzichtig zijn met ouderen en kwetsbaren … We gaan er alles aan doen om het gewone leven zo goed en veilig mogelijk te laten plaatsvinden, maar daarvoor reken ik echt op jullie en jullie gezond verstand. Samen geraken we er wel, daar ben ik 100% overtuigd van.”
X