Spring op de herbi-bus en laat je rijden door Haaltert

Donderdag 1 oktober 2020 start lokaal bestuur Haaltert met een gemeentelijke busdienst die de deelgemeenten met elkaar verbindt. Iedereen is welkom op de herbi-bus en de ritten zijn gratis! Dus wil je wel eens naar de markt of moet je iets ophalen in een andere deelgemeente? Spring op de herbi-bus!

De herbi-bus is een proefproject voor een jaar. Daarna wordt het project ge ëvalueerd.

Routes

De bus rijdt in lange lussen en verbindt zo telkens onze deelgemeenten. Herbi stopt aan elke halte.

Deelgemeenten verbinden zal ons algemeen dorps-DNA versterken. Dit is d é mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten in onze bibfilialen, het LDC, naar de markt in Haaltert te gaan en zoveel meer.” zegt Burgemeester Veerle Baeyens.

Bekijk het haltebord voor de dienstregeling. Je vindt het overzicht van de ritten en lussen in het midden van het infoblad van oktober, eind september in je bus. Je kan ook een folder met het overzicht meenemen in de bibfilialen. Je vindt het overzicht ook op www.haaltert.be/herbi.


Iedereen mobiel

Gebruikers van de bus dienen voldoende mobiel te zijn om zelf in en uit te stappen.

Jezelf kunnen verplaatsen, zelfstandig naar het gemeentehuis of Sociaal Huis komen, geeft elke mens zijn individuele vrijheid. Iedereen meer mobiel maken is ons doel.” Lisa Houtman, schepen van Welzijn.


Coronaveilig

Wegens coronamaatregelen kunnen er op dit ogenblik 5 personen tegelijkertijd mee rijden.

Het dragen van een mondmasker is verplicht.

X