Voorwaarts Gijzel Oosterzele in duel met SV Sottegem

Op zoek naar eerste zege

Wie graag de derby Voorwaarts Gijzel Oosterzele – SV Sottegem wil zien moet zondag   4 oktober (aftrap 15 u) naar het terrein van VGO, Hogeveld in Oosterzele. ‘Do or die’, een andere omschrijving is er niet voor het duel met SV Sottegem. VGO kreeg al rake klappen van Eendracht Winnik, Olympic Burst en SV Denderleeuw. Met een 0 op 9 kan men van een slechte start spreken. In elk geval is het zinloos om achterom te kijken. Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil zondag eerherstel. VGO gaat tegen SV Sottegem op zoek naar eerste zege.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).
Het was vorige speeldag geen oneer, VGO kwam uit tegen SV Denderleeuw, een team dat kandidaat is voor de titel, SV staat de leiding met 9 op 9. SV Sottegem won op speeldag 3 tegen Nederhasselt met 3 — 2. Voorwaarts Gijzel Oosterzele werd verraden door de stress, dat mag zich tegen SV Sottegem niet herhalen. Het wordt alleszins een krachtmeting. VGO weet dat het op zijn hoede zal moeten zijn. ‘Het wordt stilaan van moeten’, klinkt het bij de ganse entourage van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. De driepunter zou welkom zijn. De groep heeft kwaliteiten om uit de gevarenzone te blijven. Men wil de VGO — trein terug op de rails krijgen. Te beginnen met winst tegen SV Sottegem, sneller gezegd dan gedaan, want SV Sottegem beschikt over een ploeg met veel strijdlust. Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Hoe leerzaam wordt Voorwaarts Gijzel Oosterzele   — SV Sottegem? Het wordt uitkijken naar de vierde speeldag in tweede provinciale B.   Men rekent op een pittig derby. In een derby gelden altijd andere normen.   Voorwaarts Gijzel Oosterzele wil zijn teleurstelling na de 0 op 9 doorspoelen. SV Sottegem (9 de met 4 punten) wil dit seizoen een goed figuur slaan in 2 de B. Tweede provinciale is een rare reeks, iedereen kan van iedereen winnen. Er moet in elke match tot het uiterste gegaan moeten worden om goede resultaten te oogsten. Details beslissen dikwijls over winst of verlies. Het wordt een interessante partij. Een match met veel inzet. Het eergevoel bij de beide teams is groot. Een spannende wedstrijd in het vooruitzicht en bovendien valt er in zo’n duel altijd wat extra te beleven. Beide teams gaan zondag resoluut voor de drie punten. Wie wint de slag? Het terrein van VGO is zondagnamiddag the place to be. Voorwaarts Gijzel Oosterzele en SV Sottegem rekenen elk op de drie punten én op hun supporters. Gaan kijken is de boodschap. Alle maatregelen worden genomen om iedereen te beschermen tegen de verspreiding van COVID —19.       Reporter 17
X