Brakelse gemeenteraad afgelast door federale onderhandelingen – oppositie is woest

Voorzitter van de gemeenteraad Alexander De Croo is als co-formateur en mogelijks toekomstige eerste minister bezig met zware onderhandelingen in Brussel

Normaliter was er vandaag maandag een gemeenteraad gepland in Brakel. Door de werkzaamheden van co -informateur Alexander De Croo  die bezig is een Vivaldi coalitie te smeden was het niet mogelijk om deze avond in Brakel te zijn om de gemeenteraad voor te zitten.

De Brakelse oppositie was blijkbaar niet op de hoogte en verzamelde voor de sporthal.

Hedwin De Clercq (SP.a) : “Het was totaal onbegrijpelijk toen we aan de deur stonden. Toen we als oppositie aankwamen aan de sporthal waar de raad ging plaats vinden stond algemeen directeur Jurgen Demets ons op te wachten met de mededeling  dat we niet in aantal waren doordat  de volledige Open Vld meerderheid  afwezig was.
Voorzitter van de gemeenteraad  Alexander De Croo kon niet in Brakel zijn   Door zijn aanwezigheid in Brussel kwam de hele Open Vld fractie  niet opdagen.  De zaal was zelfs niet gezet om de gemeenteraad te laten doorgaan op een normale manier. Men moet blijkbaar al vooraf geweten hebben dat de raad niet kon doorgaan maar men vond het niet nodig om de oppositie te verwittigen.
Het is bijzonder schandalig  dat een meerderheid afhankelijk is van één enkele persoon om een gemeenteraad te leiden.  Van meelopers gesproken!!  Dit is een totaal gebrek aan respect naar alle raadsleden toe.
De aanwezige raadsleden van de oppositie  moesten enkel de aanwezigheidslijst tekenen en weer huiswaarts keren.
Normaal in dergelijke situatie neemt  de langst zetelende over  bij afwezigheid  van de voorzitter.  Dit is zelfs niet mogelijk in deze partij !
Van democratie gesproken!”

We vroegen een reactie aan burgemeester Stefaan Devleeschouwer.

Stefaan Devleeschouwer :”We werden laattijdig in kennis gesteld van het forfait van voorzitter Alexander. Hij diende bij de koning te zijn en de onderhandelingen van een nieuwe federale regering verder te zetten. Hierdoor diende wij de gemeenteraad af te gelasten.

Een vervangend voorzitter last minut  vinden is  niet evident omdat deze ook zich moet voorbereiden op de gemeenteraad. De komende weken zal er wel een plaatsje in de agenda vrij komen zodat dan de gemeenteraad normaal zal kunnen doorgaan. Ik kan nog niet zeggen wanneer de raad zal kunnen  doorgaan  met voorzitter Alexander De Croo.”

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X