Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue brengen ode aan Bobbejaan Schoepen

Ronduit schitterend orkest All Stars

Tien jaar na zijn overlijden hebben Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue en het ronduit schitterend orkest The All Stars in GC De Kluize een warme hommage gebracht aan Bobbejaan Schoepen. Volbloed Belcanto groeide eigenlijk op met de muzikale nalatenschap van Bobbejaan Schoepen, die eigenlijk kan beschouwd worden als de eerste ‘vedette’ in Vlaanderen. ‘Cowboy’ Bobbejaan Schoepen slaagde erin om in   de hoopgevende fifties en golden sixties de ‘American Dream’ te introduceren in Vlaanderen. Een pluim voor de artiesten, het orkest én het Kluize — team dat alle maatregelen nam om iedereen te beschermen tegen de verspreiding van het COVID — 19 coronavirus.   (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Bobbejaan Schoepen ( ° 1925, + 2010) legde in zijn rijk gevulde loopbaan een indrukwekkend muzikaal parcours af. Hij kreeg al snel het predicaat ‘cowboy’ opgespeld, maar Bobbejaan was eigenlijk van vele markten thuis. Hij was ook een begenadigd gitarist, entertainer, acteur en kunstfluiter. Zijn artiestennaam vond hij in het Zuid — Afrikaans lied ‘Bobbejaan, klim die berg’. Hij was ook een succesrijk ondernemer, hij richtte het befaamde en internationaal bekende pretpark ‘Bobbejaanland’ op, waar hij uiteraard d é vedette en entertainer was. Zijn grootste schlagers ‘Lichtjes van de Schelde’, ‘Eerbied voor Jouw Grijze haren’, ‘Caf é Zonder Bier’ zijn voor altijd in het collectieve geheugen gegrift. Hij liet een indrukwekkende muzikale erfenis na met gekende, ook minder gekende, kortom veel verrassende pareltjes. Het mag gezegd, Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue en The Bobbejaan All Stars met Dominique Vantomme, Sjang Coenen, Karel De Backer, Jo Mahieu en Firmin Michiels zorgden voor een genietbaar avondje waarin een warm eerbetoon werd gebracht aan Bobbejaan Schoepen. De nummers klinken best levendig. Guido Belcanto, Isabelle A, Klaas Delrue bewezen dat ze formidabele entertainers zijn. Luisteren, kijken, genieten. Het drietal bracht samen met het wervelend orkest een ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten Bobbejaan Schoepen. Finaal kreeg het publiek van de drie samen een bisnummer (Lichtjes van de Schelde).       Reporter 17