Omleidingen door werken vanaf 5 oktober op grondgebied Ninove

Op 5 oktober starten er op grondgebied Ninove 2 werken die een impact zullen hebben op het verkeer: de Oude Kaaibrug aan de Desir é de Bodtkaai wordt gerenoveerd waardoor er geen verkeer meer over kan. Tegelijkertijd starten er ook werken aan Doorn Noord waardoor de Aalstersesteenweg vanaf 19 oktober wordt afgesloten. Voor beide werken zullen er omleidingen worden voorzien voor het verkeer.

Onderhoudswerken Oude Kaaibrug

Van 5 oktober tot en met 31 december wordt aan de D ésir é de Bodtkaai (de zogenaamde ‘2e brug’) gerenoveerd. De elektromechanische uitrustingen van de brug worden vernieuwd. Voor deze werken zal de brug afgesloten worden.

Het centrum blijft bereikbaar via de Burchtstraat en de Mallaardstraat-Graanmarkt. De parking aan de Oude Kaai (ter hoogte van de drankencentrale) wordt tijdens de werken ingericht als werfzone, parkeren zal er dus niet mogelijk zijn.

Tijdens de wekelijkse markt worden de marktkramen van de Graanmarkt verplaatst naar de Centrumlaan, hierdoor blijft de Graanmarkt vrij als aanrijroute voor hulpverleningswagens.

Meer info over deze werken via www.vlaamsewaterweg.be.

Werken aan Doorn Noord

Van 5 oktober tot en met 30 november zijn er ter hoogte van de Aalstersesteenweg (N405) werken voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Doorn Noord. Vanaf 19 oktober wordt de Aalstersesteenweg afgesloten. Er is dan geen doorgaand verkeer meer mogelijk op de Aalstersesteenweg tussen Ninove en Denderleeuw.

Er wordt een omleiding voorzien via de Expressweg (N45) – Hoogstraat – Iddergemstraat — Aalstersesteenweg (via kruispunt ‘Strokapelletje’). Voertuigen +3,5 ton volgen de omleiding via de Expressweg (N45) – Industrielaan (Aalst).

Voor fietsers is er een omleiding via Okegem.

X