Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Opnieuw gelijkspel voor Brakel

K.FC Merelbeke – K.OLSA Brakel: 0 – 0

Op een drassig terrein namen de bezoekers de beste start. Thuisdoelman Maes duwde een pegel van Deryck over. Ook aan de overzijde werd het even warm, Lagrou kon net niet bij een voorzet van Mjahed. Op het halfuur begon een Brakelse actie bij Appiah, via D’hondt belandde de bal voor doel waar Nelis net naast besloot. De beste kans in de eerste speelhelft was voor de thuisploeg. Na een corner viel de bal voor de voeten van Van Der Wilt, OLSA verdediger Buysens kon het schot net voor de doellijn onschadelijk maken.

Ook in de beginfase van de tweede speelhelft was de eerste kans voor Brakel. Deryck werd de diepte gestuurd en pakte uit met een schot naar de korte hoek, doelman Maes was paraat en een paar minuten later ging een bal van Nelis voorlangs. De Brakelse druk hield aan. Maes tikte een kopbal van Haezebroeck over de dwarsligger en na voorbereidend werk van Appiah en D’hondt besloot Deryck in één tijd op doel, maar Maes hield opnieuw de netten schoon. Bij een zeldzame Merelbeekse tegenprik via Lagrou bracht OLSA doelman Otte redding. Op het uur moest de Brakelse verdediger Buysens gekwetst van het terrein, Ringoot kwam in. Ook Schelstraete en Capelleman kwamen nog in, respectievelijk voor D’hondt en Deryck. In de slotfase speelde Capelleman Schelstraete aan, zijn schot werd afgeblokt. De stand bleef ongewijzigd, voor Brakel het tweede gelijkspel op rij.

Komende zondag volgt er opnieuw een uitwedstrijd, OLSA trekt naar Wetteren

R 18.

X