Krasj 4

Hans De Smet trapt af

Eerste van vijf najaarstentoonstellingen in oud stadhuis van Ninove

Half maart viel de bedrijvigheid in de expozalen van het oud stadhuis in Ninove stil. Meerdere tentoonstellingen werden geannuleerd of verplaatst naar 2021. Op 6 oktober gaan de deuren weer open. Voor Nieuwjaar bieden we maar liefst vijf tentoonstellingen aan. Met vooral nieuw werk van Ninoofse kunstenaars.

De eerste is Hans De Smet, de Ninoofse kunstenaar wiens stijl je het best kunt omschrijven als  ‘po ëtisch realisme’. In zijn vroege periode maakte hij indruk met ‘lucifersschilderijen’ zoals ‘Dali-stek’, ‘Toulouse-Laustecq’ en ‘Stekuernica’. Later verraste hij met sterrenconstellaties, een reeks over de zeven hoofdzonden en gedichteninterpretaties. Benieuwd waarmee hij dit keer voor het voetlicht zal treden. De expo van Hans De Smet loopt van 6 tot en met 13 oktober.

Van 17 oktober tot en met 1 november 2020 neemt Paul D’Haese zijn intrek in de expozalen aan het Oudstrijdersplein. Paul D’Haese ( °1958 in Ninove) geldt als een vooraanstaande Belgische fotograaf, van wie momenteel twee fotoreeksen in gereputeerde galerijen in Brussel te zien zijn: ‘Winks of Tangency’ in Contretype en ‘Borderline’ in Hangar. In het oud stadhuis van zijn geboortestad presenteert de kunstenaar ‘Winks of Tangency’ in zijn geheel en toont hij een previewprojectie van ‘Borderline’.

KRASJ 5

Tijdens KRASJ 5, van 7 november tot en met 6 december, ontdek je in het oud stadhuis (een van de zeven KRASJ-locaties) werk van Koenraad Tinel, Gülsün Karamustafa, Alexandra Cool, Bod é Owa en Sylvia Sourinho. Voor nieuwjaar krijgen we nog solopresentaties van de kunstenaars Danny Goessens, met schilderijen, beeldhouwwerken en realisaties in glas, metaal en keramiek (11-20 december) en Rudy Aben (27-31 december).

X