Stookolieactie sp.a Zottegem levert korting op van meer dan 17%

De stookolieactie van sp.a Zottegem leverde een samenaankoop op van 228.000 liter. Voor 1 liter stookolie betalen de deelnemers 0,3425 €/l. Dat betekent per 1000 liter een korting van 104 € (tov dagprijs) ongeacht het volume dat men bestelt. Voor sp.a Zottegem opnieuw het bewijs dat samenaankopen werken!

De gezamenlijke stookolieactie van sp.a Zottegem was opnieuw een schot in de roos. 178 Zottegemse gezinnen plaatsten samen een bestelling van 228.000 liter. De bedongen prijs voor de gewone stookolie bedroeg 0,3425 €/l (incl BTW) ongeacht het aantal bestelde liter tov de dagprijs van stookolie van 0,4465 €/l (< 2000 liter) en   0,4167 €/liter (> 2000 liter). Dat is een besparing van meer dan 17% op de dagprijs. Of omgerekend bespaart men 104€ per 1000 l ongeacht het volume dat men bestelt.

Het stookoliecontract werd binnengehaald door brandstofleverancier Comfortenergy uit Eke. Alle deelnemers worden door de leverancier persoonlijk gecontacteerd om verdere praktische afspraken te maken voor de levering.

Anja Van De Kerckhove: “In totaal namen dit jaar 178 gezinnen deel aan de actie. Voor sp.a Zottegem een duidelijk teken dat de Zottegemnaar met de winter voor de deur wakker ligt van zijn stookolierekening. “We zijn zeer tevreden dat we voor al de deelnemers de energierekening kunnen verlichten. Door samen aan te kopen kunnen ook mensen met een kleinere bestelling het voordeel meepikken van de maximale korting. Samen besparen we op die manier duizenden euro’s voor onze Zottegemnaren.

‘Voor sp.a Zottegem opnieuw het bewijs dat groepsaankopen werken.   Door middel van de gezamenlijke aankopen doen wij met sp.a alweer écht iets voor de mensen.   Want mensen rekenen op ons, niet in het minst in deze moeilijke coronatijden.’ zegt Kurt De Loor, voorzitter van sp.a Zottegem.

X