© Google Maps

“Vrouw op rooftocht had loper”

Zoals u kon lezen op de NUUS-website – zie link – slaagden dieven er donderdagavond in om in te breken in twee handelszaken in het centrum van Zottegem. Eerst in kapperszaak Look in de Trapstraat en daarna in apotheek Van De Keere in de Hoogstraat.

In kapsalon Look in de Trapstraat maakt ze omstreeks 22.45 uur naar verluidt zo’n honderd euro buit. De buren werden daarbij wel gealarmeerd waardoor ze door de politie wel gevat kon worden. Ondertussen was ze naar apotheek Van De Keer in de Hoogstraat getrokken waar ze eveneens ‘succes’ had. Daar nam ze naar verluidt een som geld en ook medicijnen mee. “Ze moet een loper gehad hebben”, zeggen de zaakvoerders in Het Nieuwsblad. Ze zou vooral uit geweest zijn op medicijnen: slaapverwekkers en angstremmers. Uiteindelijk werd de dievegge na speurwerk door ploegen van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem bij haar thuis opgepakt. Ze bekende en gaf het geld en de medicijnen terug. Bij apotheek Campens bleef het bij een inbraakpoging.