De Lijn krijgt versterking van extra bussen


Geraardsbergen. Vanaf maandag 5 oktober worden autocars ingezet tijdens de schoolspits om de ritten van De Lijn te versterken. Van zodra het te druk wordt op de normale Lijnbussen kunnen scholieren gebruik maken van deze autocars.De priv ébussen zullen tijdens de schoolspits achter de bussen van De Lijn rijden. Ze volgen exact dezelfde route en stoppen aan dezelfde haltes. Ze zijn te herkennen aan het label ‘versterkte rit’. Voor Geraardsbergen gaat het over versterkte ritten op de lijnen 71, 73, 74 en 87.

Pas als het op de bussen van De Lijn druk wordt, kan er worden opgestapt op de autocar. Ook hier stappen de reizigers achteraan op, is een mondmasker verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar en moet men een geldig vervoerbewijs hebben.

Een overzicht van alle extra bussen is te vinden op de website van De Lijn.