Het aantal Covid-19 besmettingen neemt toe in Lierde.

Zes nieuwe besmettingen vastgesteld.

mondmasker en teksktHet gemiddelde aantal coronabesmettingen lijkt in ons land weer te versnellen. Ook in onze landelijke gemeente Lierde is de ver-van-mijn-bed show blijkbaar voorbij en zijn er de laatste veertien dagen, volgens de gegevens van Sciensano, zes nieuwe besmettingen vastgesteld.

Met een inwonersaantal van 6579 betekent dit dat Lierde 91 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners telt en dus ruimschoots de alarmdrempel van 20 overschreden heeft.

Reden te meer om, nu meer dan ooit, het gezond verstand te gebruiken en zich te houden aan de door de overheid opgelegde coronamaatregelen.

 

Na het verschijnen van dit artikeltje liet burgemeester Jurgen Soetens onze redactie weten dat er foutief een besmetting aan Lierde werd toegewezen die eigenlijk bij Liedekerke hoorde. Hij verduidelijkte ook dat de vijf overige besmettingen zich beperken tot drie clusters.