Guido De Padt: ‘Zichzelf en de anderen beschermen, blijft nog steeds ons leidmotief.’

Geraardsbergen. Volgens Emma Van der Maelen (sp.a) is de tijd aangebroken om, onder bescherming van de nodige veiligheidsvoorschriften, de gemeenteraad opnieuw fysiek te laten doorgaan. ‘Verscheidene fracties stelden afgelopen maanden meermaals de vraag om het debat van de gemeenteraad opnieuw fysiek te laten doorgaan’, laat ze in een persbericht weten. Volgens Van der Maelen laat burgemeester De Padt (Open Vld) de gemeenteraad virtueel doorgaan, terwijl hij tijdens het weekend een activiteit liet organiseren waarbij meer dan honderd mensen aanwezig waren. Daarbij zat men met vier aan een tafel. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) reageert: ‘Zichzelf en de anderen beschermen, blijft nog steeds ons leidmotief.’

In een persbericht dat deze morgen verscheen maakt Emma Van der Maelen (sp.a) zich druk over het feit dat de gemeenteraad nog steeds virtueel wordt georganiseerd. ‘Burgemeester Guido De Padt heeft een totaal gebrek aan respect voor de gemeenteraad’, liet Van der Maelen optekenen. Burgemeester Guido De Padt reageert: ‘Zichzelf en de anderen beschermen, blijft nog steeds ons leidmotief.’ Burgemeester De Padt vult aan: ‘Nog even dit m.b.t. het argument dat er tijdens het weekend een organisatie, ik vermoed, een quiz, is doorgegaan. Dit heeft niets te maken met een gemeenteraadszitting waar alle gemeenteraadsleden verondersteld worden aanwezig te zijn. Dit is hoegenaamd niet het geval bij om het even welk organisatie of evenement. Ter afsluiting: een SP.A gemeenteraadslid heeft op 30.09.20 gevraagd om de gemeenteraad op digitale wijze bij te wonen…’

Julien Borremans