De Graal Cherry Red is een nieuw Brakels  kriekbier

Nieuw bier van brouwerij De Graal

 

Onlangs konden we een   nieuw bier – een kriek ontdekken en proeven    in het  gamma  van brouwerij De Graal uit Brakel.    Brouwer   Wim Saeyens: “dit is het 8e bier in ons vast gamma. Daarnaast  hebben we ook een gelimiteerde reeks “limited series” en daar zitten we reeds aan nummer 5.  Naast de bieren hebben we ook sterke dranken: De Graal bierbrand (bierdestillaat 40%alc.) Whisky San Graal (single malt, cask strength 63% alc) en Spirit Triverius (aromatische likeur van 25% alc).”

Het nieuw bier De Graal Cherry Red – 6,5% alc

Wim Saeyens: “Het is het eerste fruitbier dat in ons  De Graal gamma zit. Het  is een kriekbier zoals een kriek  moet zijn. Dit betekent niet te zuur, niet te zoet, mooi in balans. Goed gekoeld geschonken krijgt het robijnrode bier een maximale smaak en romige rozige schuimkraag. Het bier wordt gebrouwen met een royale hoeveelheid krieken (30kg krieken per 100L bier). Deze krieken zorgen voor zijn natuurlijke zuurheid en kleur.”

En nu maar proeven!!

 

De dochters Aline en Margot met de nieuwe De Graal Cherry Red