Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Christine Eeckhaut is de schijfwijze van Oosterzele

Creatief Schrijven vzw, de Vlaamse bibliotheken en de krant De Standaard daagden op vrijdag 9 oktober iedereen  je uit om mee te spelen met De Schrijfwijzen, Het Groot Dictee Heruitgevonden. G één klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers. W él een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.  

Ook  de bib van Oosterzele was een van de 75 deelnemende bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Het spel telt drie rondes: een traditioneel dictee, multiple choice en spellingbee waarbij taalplezier en -creativiteit centraal staan. In de bib van Oosterzele ( Scheldewindeke) daagde 14 kandidaten op 12 vrouwen tegen 2 manen en de presentatie was in handen van Leen Persijn. De deelnemers waren aan elkaar gewaagd en maakten rond de 4 a 7 taalfouten het langste woord gaf de doorslag.

 

Christine Eeckhaut is de winnaar van de schrijfwijze in de bib van Oosterzele, als tweede Helene De Muynck en derde De Bock Leen. De winnaar kreeg  de gouden pen en een boek als cadeau.

 

 

 

 

 

X