Basisschool Het Groene Lilare Sint-Maria-Latem nam afscheid van Zr. Suzanne

 

Zr. Suzanne woonde en werkte bijna haar hele leven in het klooster van Sint-Maria-Latem.   Nadat de zusters in 2009 het klooster verlieten en Zr Suzanne haar intrek nam in het klooster van Scheldewindeke, bleef zij elke dag (behalve op woensdag) naar de school in Latem komen om er te helpen bij het onderhoud, de bediening in de refter en de naschoolse opvang.   Ze deed dat al die jaren met een groot hart voor de kinderen en de school.

Mede door de heersende coronapandemie werd het moeilijker om  de zorg voor haar medezusters te blijven combineren met de dagelijkse trip heen en weer naar Latem en besliste Zr. Suzanne om afscheid te nemen van de school.

Op 25 september werd Zr. Suzanne door de kinderen, leerkrachten en directie uitvoerig in de bloemetjes gezet.   Ze werd opgehaald in een chique Citro ën DS en genoot daarna met volle teugen van het afscheidsoptreden van de kinderen.

Met Zr. Suzanne verlaat een icoon de school.   Haar werkkracht, enthousiasme en gouden hart zullen nog heel lang door heel velen herinnerd worden.

Duizendmaal dank!

X