Dieter Verscheure nieuwe ondervoorzitter arrondissementeel bestuur n-va Oudenaarde – Aalst en nieuw lid van de partijraad.

 

Afgelopen maandagavond vonden bij n-va de interne verkiezingen plaats voor het arrondissementeel bestuur. Daarnaast werden ook de nieuwe leden die afgevaardigd worden in het partijbestuur verkozen.

Voor Dieter Verscheure (54j), voorzitter van n-va Horebeke, werd het een dubbelslag.
Hij werd verkozen als ondervoorzitter van het arrondissement Oudenaarde-Aalst, waar hij de nieuwe voorzitter Ilse Roggeman (Geraardsbergen) en de nieuwe secretaris Guy Van der Streeck (Aalst) zal bijstaan. Verscheure is bezig aan zijn 2de termijn als gemeenteraadslid in Horebeke en is al 7 jaar actief in het arrondissementeel bestuur als afgevaardigde voor Horebeke, nu komt daar de functie van ondervoorzitter bij.

Daarnaast neemt Verscheure een mandaat op in de nationale partijraad van de partij. Dit is,na het ledencongres, het hoogste orgaan van de partij. De raad bepaalt de krachtlijnen van de n-va.

 

Verscheure lichtte zijn kandidatuur kort toe. “Op 11 juli wapperde onze vlag, de Vlaamse Leeuw, niet aan het gemeentehuis. Daarop heb ik die eigenhandig gehesen, een stunt die een artikel opleverde in het ledenblad van de partij. Met Vlaanderen solt met niet” Nu wil hij er in de partijraad over waken dat de n-va op koers blijft en verder ijvert en voor een onafhankelijk en inclusief Vlaanderen.” Dit leverde hem meteen een zitje op.

Persoonlijk heeft Verscheure naast Horebeke geen zin om hogerop te geraken in de politiek. Daarvoor is zijn passie voor zijn bedrijf Latexco, de matrassenfabrikant uit het West-Vlaamse Tielt, tevens de trouwste sponsor van het Deceuninck-Quick-step cycling team, veel te groot.