Zottegem houdt wegen vrij voor Ronde van Vlaanderen

Naar aanleiding van de doortocht(en) van de wielerwedstrijd Ronde van Vlaanderen voor mennen-elite met contract en dames-elite op Zottegems grondgebied, zullen op zondag 18 oktober volgende tijdelijke verkeersmaatregelen genomen worden:

  • parkeerverbod van 9u45 tot 16 uur in de Leenstraat, Grotstraat, Grotenbergestraat, Broeder Mareslaan, Godveerdegemstraat (deel tussen Broeder Mareslaan en spoorwegbrug), L. Roelsstraat, Van Aelbrouckstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Markt, Heldenlaan (kant stadhuis), D. Van Den Bosschestraat, Elenestraat, Kouterstraat (tussen Molenbeekstraat en Baron Boudewijnstraat), Baron I. della Failleplein, Lippenhovestraat (tussen Kouterstraat en Beugelstraat), Beugelstraat (tussen Lippenhovestraat en Romeins Plein), Romeins Plein (kant kerk), Paddestraat (tussen Romeins Plein en Ruddershovestraat), Ruddershovestraat en Provinciebaan (tussen Ruddershovestraat en grondgebied Zwalm).

 

  • parkeerverbod van 12u15 tot 15u30 in de Oombergenstraat (alleen passage dameswedstrijd).

 

  • parkeerverbod van 9u45 tot 16 uur in de Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) en Graaf van Egmontstraat.

 

  • eenrichtingsverkeer van 10u45 tot 16 uur in de Grotstraat (alleen toegelaten richting Grotenberge-kerk), Grotenbergestraat (richting Zottegem-centrum), Lippenhovestraat (tussen Kouterstraat en Beugelstraat, richting Beugelstraat), Paddestraat (tussen Romeins Plein en Knutsegemstraat, richting Ruddershovestraat) en Ruddershovestraat (richting Provinciebaan).

 

  • alleen plaatselijk verkeer toegelaten van 10u45 tot 16 uur in de Lieve-Heerstraat (ook parkeerverbod), Musselystraat (tussen Hospitaalstraat en Stationsplein), Heldenlaan (kant caf é Lapaige), A. Scheirisstraat en Neerhofstraat.

 

  • opheffen eenrichtingsverkeer van 9u45 tot 16 uur in de Neerhofstraat, A. Scheirisstraat, Graaf van Egmontstraat, Kasteelstraat en Zavel.

Gezien de oproep om de wedstrijd(en) van thuis uit te volgen, besliste de organisatie om geen offici ële parcoursinformatie noch het uurschema van de doortochten publiekelijk bekend te maken.