Nieuw concept eetfestijn N-VA Zottegem is een schot in de roos

In coronatijden een traditioneel eetfestijn organiseren is niet mogelijk. Met bijna 500 verdeelde maaltijden op haar alternatief eetfestijn heeft N-VA Zottegem bewezen dat ook in moeilijke omstandigheden met creativiteit en werkkracht veel mogelijk is.

De Bevegemse Vijvers zagen er op zondag Corona-proof   uit om ruim 400 maaltijden te bedelen. De rest   werd op zaterdag en zondag aan huis bedeeld door enkele bestuursleden. Dankzij de routeplanning software van Movetex werd deze klus geklaard met een minimum aan afgelegde kilometers. Het cateringbedrijf “Artcatering”   zorgde niet alleen voor lekker eten maar ook voor een puike organisatie van het hele gebeuren.

“Het was   te riskant om in deze coronacrisis te mikken op een klassiek eetfestijn. Je wist immers nooit hoe de coronacijfers in het najaar zouden evolueren toen we begin juli aan de voorbereidingen zijn begonnen. De huidige cijfers bewijzen dat dit een wijze beslissing was” zegt Matthias Diependaele.“

Een dertigtal geïnteresseerden nam deel aan de   ‘groet & ontmoet’ met onze lokale N-VA-schepenen (Evelien De Both, Brecht Cassiman en Evert De Smet) en met   minister Matthias Diependaele.   Samen hebben ze een woordje uitleg gegeven over de Zottegemse, de   federale en Vlaamse politieke situatie van dit moment.

“De sfeer in de Bevegemse Vijvers was uiteraard in niets te vergelijken met die van een traditioneel eetfestijn maar de ruime belangstelling toont aan dat het met creativiteit en de werkkracht   van onze schitterende bestuursploeg ook   in deze bijzondere omstandigheden mogelijk is om een eetfestijn te organiseren. Ondernemen en mensen blijven samenbrengen zit immers in de genen van N-VA Zottegem. “ voegt Peter Lagaert, coördinator van het hele gebeuren, toe.