Arlette en Leon nemen afscheid van Voorwaarts Gijzel Oosterzele

Zeer bedankt, voor alles

Het valt hen niet licht, Arlette R éd él é en Leon Verbruggen nemen na een lange staat van dienst afscheid van Voorwaarts Gijzel Oosterzele (voorheen KSC Oosterzele). Ze vertrekken begin november naar Spanje, waar ze zich (definitief?) gaan vestigen. Ze vonden er jaren geleden een ‘casa’ waar ze meteen verliefd op werden. De Oosterzeelse voetbalclub ziet ze niet graag vertrekken. Heel gewaardeerde medewerkers van KSC Oosterzele, dat later fuseerde met Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Bij bestuur en fans veel bewondering voor de manier waarop ze voor de club werkten. Veel inzet. Een groot engagement. Het lokale voetbal kleurde hun leven. Ze waren er eigenlijk voor iedereen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Opvallend, hun onblusbare werkkracht voor hun hartsclub. Ze werkten steeds actief mee aan alle events van KSC en VGO. Uiterst loyale medewerkers. Arlette en Leon, aimabel en vlot in de omgang. Hun afscheid laat een groot gemis achter. Ze waren decennia lang aangetast door de voetbalmicrobe. Compleet in de roes van het plaatselijk voetbal. Hoewel het voetbal op hogere niveaus zijn hart heeft verloren aan macht en geld, is er met mensen zoals Leon en Arlette nog noblesse en warmhartigheid in de voetbalsport. Een sociale plattegrond van dienstbaarheid. Wekelijks rukken Arlette en Leon uit voor een warm onthaal, ordentelijk verloop, VIP — ruimte klaarzetten, koffie zetten, pers en bestuur ontvangen,   noem maar op.   …Net zoals zoveel andere medewerkers zijn ze het gratis fundament van de club, zonder al die vrijwilligers geen wedstrijd. Hulde aan hun gemeenschapszin, veel vrije tijd afstaan aan de club van hun dromen. Voor hen geen transfers, geen salaris,…de clubkleuren volstaan als ‘supplement d’ame’. Ze zijn zelfs de hoeders van een glimlach en een goed humeur bij winst of verlies. Die onze voetbalpret mogelijk maken. Ze vragen niets, alleen hoffelijkheid, waardering,…Ze kregen het. Ze dienen de club.   Week-in-week-uit en jaar na jaar voor de club werken uit supportersliefde. Leon en Arlette doen het omdat ze niet stil kunnen zitten, omdat ze graag helpen, omdat ze geen ‘neen’ kunnen zeggen, en omdat ze zielsverwant zijn met KSC Oosterzele, nadien Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Vergroeid met de club, die een stuk van henzelf is geworden.

Duizendpoot

Het begint allemaal in 1992. Tot 1997 is Leon jeugdsecretaris. Samen met Arlette runt hij van 1993 tot 2001 de kantine, onderhouden de kleedkamers, en zo meer. KSC Oosterzele beleeft ‘gouden tijden’, de kantine bruiste veel uren na de wedstrijd van het leven. Een gezellig nest. Telkens zeg maar, een Vlaamse kermis. Leon was ook nog eens afgevaardigde eerste ploeg en junioren. Na de allesverwoestende windhoos (2013) is er opnieuw de blijde intrede van Leon & Arlette, die het jeugdsecretariaat in goede banen leidt. Leon treedt toe tot het hoofdbestuur. Helpt samen met Jos é Vermeulen en Hubert Cosyn met de heropbouw van de kantine, het aanleggen van het terrein, wordt penningmeester (2015), medebeheerder Immo-Invest (2017), voert allerhande werken uit aan nieuwbouw kantine. Arlette en Leon ontvangen het bestuur van VGO en van de bezoekers tijdens de rust, de scheidsrechter en assistenten na de wedstrijd. Bij KSC Oosterzele was Arlette afgevaardigde bij de jeugd (haar kleinzonen verdedigden de clubkleuren), en ze was ook één jaar afgevaardigde bij de beloften. Bij jeugdstages en eetfestijnen voor de jeugd ontpopte Leon zich tot meester-chef.

Mooi eerbetoon

Leon en Arlette kregen zaterdag van het bestuur van Voorwaarts Gijzel Oosterzele een mooi eerbetoon voor hun inzet. Ze ontvingen mooie attenties. Voorzitter Chris Govaert had lovende woorden voor hun jarenlange inzet, hun vele verdiensten voor KSC en VGO. Een voorbeeld voor de jonge generatie. Bedankt, voor alles. Geniet ervan’, speechte voorzitter Chris Govaert. Er heerste snel een hartelijke sfeer in de kantine (de coronavoorschriften werden nageleefd). Al wie neerstreek werd getrakteerd op koffie, taart, degustief, favoriet bier,…Veel gezellige momenten. Gelukkige mensen. Arlette en Leon waren bereid om steeds beschikbaar te zijn, een tandje bij te steken. Uiterst loyale medewerkers van de Oosterzeelse voetbalclub. Hun passie voor KSC en VGO, groeide uit tot een obsessie. Steeds begaan met het reilen en zeilen van de club. Van seizoen naar seizoen toeleven, vol adrenaline. Mee verantwoordelijk zijn. Steeds intense betrokkenheid bij de werking van KSC en VGO. De grootste voldoening? De waardering die Leon en Arlette nu kregen van voorzitters, bestuur, spelers, fans, pers,…Volledig loslaten kunnen ze niet. Arlette en Leon in koor: ‘Het doet ons enorm veel deugd dat ook de drie voorzitters Leon Brackenier, Alain Godichiabois en Chris Govaert aanwezig waren, een bewijs dat we geapprecieerd werden voor ons werk voor het voetbal in Oosterzele. Dit is een tot ziens en geen vaarwel. We blijven VGO verder h éél hoog in ons hart dragen. Je zal ons bij elke terugkeer naar het ‘Belgiekske’ zeker ontmoeten op ons aller VGO’. We wensen hen veel geluk in Spanje. Arlette en Leon, de ganse entourage van Voorwaarts Gijzel Oosterzele is je heel dankbaar.     Reporter 17