Net niet voor Benjamin Verraes op BK wielrennen Elite z.c. in Lokeren.

Het Belgisch kampioenschap voor Elite zonder contract werd afgelopen zaterdag op het einde van de wedstrijd een ware triller. In de beginfase van de wedstrijd waren er wel enkele uitvalspogingen maar geen enkele droeg heel ver. Pas op vier ronden van het einde werd het menens. Onder leiding van ex-prof David Boucher ontstond er een een kopgroep van een dozijn renners. Kobe Van Overschelde van het Gijzenzeelse VDM-Trawobo cycling team kon hier als laatste zijn wagonnetje aanpikken. De goede trein leek vertrokken, maar in het peleton bleef men ook niet stil zitten. De vluchters bleven steeds in het   vizier en dat gaf sommigen toch nog de moed om naar de koplopers toe te rijden. Ayco Bastiaens, tevens van VDM, en Moortselenaar Benjamin Verraes van CT-Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport konden op 2 ronden van het einde de aansluiting verwerven. Ook Stijn Siemons en Sven Noels konden in extremis hun wagonnetje aanhaken. Het peleton volgde op amper een vijftiental seconden. Alles was dus nog speelbaar. In de allerlaatste ronde brak de kopgroep nog in twee stukken. Bastiaens, Verraes, Dieleman, Pattyn, Simoens, Stevens, Noels, De Marez en De Maeght hielden de rest op kleine afstand. Ayco Bastiaens, die misschien wel de beste man vooraan was, probeerde nog verschillende keren weg te komen. Maar de renner van het team van Chris Van Durme werd telkens teruggefloten. Het peleton kwam zo goed als aansluiten bij de koplopers, maar de negen renners hielden uiteindelijk een drietal seconden over en mochten spurten voor de Belgische titel. De ploegmakkers Siemons en Stevens zetten de spurt in terwijl Verraes een beetje werd ingesloten en er niet meer naar behoren kon uitkomen. Siemons pakte overduidelijk de Belgische driekleur voor Stevens en Benjamin Verraes die alsnog naar de bronzen medaille spurtte. “De” man van de laatste twee ronden, Ayco Bastiaens, eigende zich uiteindelijk de achtste plaats toe. Nadat Benji eerder al brons haalde op het BK tijdrijden behaalde hij nu ook brons in de wegwedstrijd. Door een corona seizoen af te sluiten met 2x brons op een BK en nog 2 extra overwinningen mag Benjamin toch terugblikken op een kort maar knap seizoen. “Volgend jaar gaat ons project met het CT-Projectbouw Borgonjon-Dewa Sport team, dat we dit jaar opstartten, gewoon door. Daarvoor ook een grote dank aan al onze sponsors en aan de entourage van ons team,” aldus een tevreden Benjamin.

Foto: VB

 

Uitslag wegrit BK Lokeren Elite z.c.

  1. Siemons Stijn
  2.  Stevens Timothy
  3.  Verraes Benjamin
  4.  De Marez Ruben
  5.  Noels Sven
  6.  De Maeght Dorian
  7.  Dieleman Michiel
  8.  Bastiaens Ayco
  9.  Pattyn Jeroen
  10. Lava Kevin op 3″