118 nieuwe besmettingen de laatste 14 dagen in Geraardsbergen

Coronatesten voortaan in gewezen belastinggebouw


Geraardsbergen. In Geraardsbergen werden er de laatste 14 dagen 353 nieuwe besmettingen per 100.000 dagen geteld. In absolute cijfers betekent dat er 118 nieuwe besmettingen in 14 dagen zijn gemeld. Het reproductiegetal ligt op 1,880. Ligt het reproductiegetal onder 1, dan neemt de pandemie in omvang af. Stijgt het getal boven 1, dan neemt het aantal besmettingen toe. Hoe hoger het getal boven 1 ligt, hoe sneller de toename. Burgemeester Guido De Padt (Open Vld) geeft mee de resultaten van het Overlegcomit é af te wachten, vooraleer eventueel extra maatregelen te nemen.

Coronatesten in gewezen belastinggebouw
In Geraardsbergen zijn er de laatste 14 dagen 118 nieuwe besmettingen bijgekomen. Per 100.000 inwoners zijn er 353 nieuwe besmettingen. Op de vraag hoeveel coronapati ënten er de laatste 14 dagen in het ASZ campus Geraardsbergen zijn opgenomen, liet Dorien Buyst – woordvoerdster van het ASZ – het volgende verstaan: ‘In Geraardsbergen worden er geen coronapati ënten opgenomen. Ze worden naar het ASZ campus Aalst overgebracht, waar alle reguliere zorg zolang mogelijk kan doorgaan.’ Exacte cijfers over het aantal opnames vanuit Geraardsbergen kan niet worden meegegeven. Dorien Buyst: ‘Voor de exacte cijfers dient u contact op te nemen met het kabinet van de burgemeester van Aalst.’

Burgemeester Guido De Padt laat weten de resultaten van het Overlegcomit é af te wachten, vooraleer eventueel extra maatregelen op lokaal niveau te nemen. Daarnaast geeft de burgemeester mee dat de coronatesten voortaan in het gewezen belastinggebouw in de Abdijstraat 8 te Geraardsbergen zullen doorgaan.

Naar het zuiden nemen de besmettingen toe
In Ninove zijn er 846 nieuwe personen per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen. In absolute cijfers zijn er de laatste 2 weken 329 besmettingen bijgekomen. In totaal zijn er 708 besmettingen in Ninove gemeld. In Bever zijn er 880, in Lessen 809 en in Galmaarden 800 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners. Gaan we noordwestelijke richting uit dan neemt het aantal besmettingen per 100.000 inwoners af. In Brakel, Zottegem en Lierde zijn er respectievelijk 311, 399 en 287. Hoe dichter we bij Brussel en Walloni ë komen, hoe meer besmette personen er per 100.000 personen zijn.

In Belgi ë zijn er de laatste 14 dagen 103.908 besmettingen bijgekomen. Voor de provincie Oost-Vlaanderen zijn er dat 7.347. In Oost-Vlaanderen zijn er reeds 286 mensen gehospitaliseerd, waarvan er 56 mensen op intensieve liggen. 22 mensen worden beademd.

Julien Borremans