Woonzorgcentrum Egmont Zottegem: corona update

Aangepaste bezoekregeling – preventieve COVID-19 testen

Gezien de alarmerende stijging van de coronacijfers in het hele land, en ook op Zottegems grondgebied, neemt Woonzorgcentrum de nodige veiligheidsvoorzorgen. Vanaf vrijdag 23 oktober zal een aangepaste bezoekregeling ingaan, waarbij bewoners 1 vaste bezoeker per week mogen ontvangen.

De directie en stadsbestuur Zottegem laten ook weten dat er maandag een reeks preventieve COVID-19 tests gepland staan naar aanleiding van een positieve test bij twee medewerkers. “Bij een preventieve testing van alle personeelsleden, is gebleken dat twee van onze medewerkers positief zijn. Nu het virus overal om zich heen grijpt, is het moeilijk te vermijden dat ook onze medewerkers ermee in contact komen in hun dagelijks leven. Ondanks dat iedereen, zowel op het werk als daarbuiten, altijd heel voorzichtig is, en deze medewerkers niets te verwijten valt. Daar wil ik duidelijk over zijn,” zegt burgemeester Jenne De Potter.

“We nemen onmiddellijk de nodige voorzorgen. Alle bewoners die mogelijks contact hadden met de twee medewerkers worden getest. Ik wil alle familieleden geruststellen dat er op dit moment geen enkele bewoner ziek is of symptomen vertoont. De geplande COVID-19 testen zijn preventief en ter bescherming van de bewoners én alle medewerkers. We nemen geen enkel risico”, benadrukt burgemeester De Potter. Gezien de krachtige opmars van het coronavirus, en in samenspraak met de CRA (Coördinerend en Raadgevend Arts) werd ook beslist om de huidige bezoekregeling terug aan te passen:

  • Vanaf vrijdag 23 oktober
  • 1 vast bezoeker per week, die zich vooraf moet melden
  • Bezoek is elke dag mogelijk van 10 tot 18 uur
  • De bezoekersbadges worden tijdelijk geblokkeerd
  • Iedereen moet zich strikt aan de veiligheidsregels houden: chirurgisch mondmasker dragen, 1.5 meter afstand houden en handen ontsmetten.

“We beseffen dat de coronacrisis zwaar doorweegt en veel inspanningen vragen. Nu meer dan ooit moeten we echter de vinger aan de pols houden en jammer genoeg snelle beslissingen nemen ter bescherming van de bewoners. Alle medewerkers zetten zich 200% in om de bewoners zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te loodsen. Zolang het veilig kan, kunnen we beperkt bezoek toelaten maar indien nodig zullen we bijkomende maatregelen nemen. We hopen dan ook op ieders begrip en verantwoordelijkheid,” besluit schepen van sociale zaken Peter Vansintjan.