Verbod vuurwerk op oud en nieuw in de hele politiezone Rhode en Schelde

Melle/Merelbeke/Oosterzele Het gemeentebestuur van Melle wil het afsteken van vuurwerk op oud en nieuw verbieden.

Het afsteken van vuurwerk brengt heel wat overlast met zich mee. Vuurwerk veroorzaakt ook jaarlijks opnieuw ongelukken, brand en brandwonden. Bovendien is er, wanneer priv épersonen op eigen initiatief vuurwerk afsteken, geen toezicht van de brandweer voorzien. De brandweer kan immers op voorhand niet weten wie er van plan is om zelf met vuurwerk aan de slag te gaan en enkel uitrukken als de problemen al ernstig zijn.
Daarom zal de algemene politieverordening worden aangepast in de gemeenteraad van 16 november 2020. Het is de bedoeling het afsteken van vuurwerk door priv épersonen te verbieden, ook op oudejaarsnacht tussen 12 en 1 uur. Op andere momenten was het al verboden om vuurwerk af te steken. Met deze wijziging zal er dus een algemeen verbod op vuurwerk bij particulieren gelden.