Dag van de Jeugdbeweging 2020 – corona editie #jonginzottegem

Vandaag 23 oktober is het de nationale  Dag van de Jeugdbeweging. Een feestdag waarop leden en leiding van alle jeugdbewegingen in uniform naar school of het werk gaan. Ook in Zottegem zetten ze deze dag traditioneel de lokale jeugdbewegingen graag in de kijker.

Echter, omwille van welbekende omstandigheden, is het dit jaar anders en konden ze hen niet uitnodigen voor de gebruikelijke activiteiten. Het jaarlijks ontbijt voor alle leden aan het station, de traktatie van spaghetti en de quiz “De slimste vereniging van Zottegem” kunnen immers jammer genoeg niet doorgaan. Op initiatief van de jeugdraad werd gezocht naar corona-proof alternatieven om toch deze feestdag te vieren, maar dan anders. Alle leden kregen via de jeugdraad een festivalbandje van Dag van de Jeugdbeweging en de leiding ontving een mondmasker. Ook werd een quiz gemaakt en doorgestuurd naar alle jeugdverenigingen zodat iedereen deze toch kan spelen, in eigen bubbel.

Bovendien kan iedereen die in uniform naar school of het werk gaat en daar een leuke foto van post op sociale media met tag #jonginzottegem in de prijzen vallen.

Schepen van jeugd Lieselotte De Roover zegt: “We willen vandaag even stilstaan bij het harde werk van onze jeugdbewegingen en hen bedanken voor hun vrijwillige inzet het hele jaar door. Dit jaar nog meer dan anders willen we hen in de bloemetjes zetten want ook in moeilijke omstandigheden staan zij er steeds voor de kinderen!”