Herzele heeft een hart voor horeca

Door de coronacrisis moeten de deuren van de horecazaken enkele weken dicht blijven.  

Ook de Herzeelse horecazaken gaan momenteel opnieuw door een bijzonder moeilijke periode. Daarom doet het lokaal bestuur van Herzele een oproep aan de bevolking om de plaatselijke horeca te steunen door zo veel mogelijk gebruik te maken van de take-away en delivery services die door de Herzeelse horecazaken aangeboden worden.

Take away en delivery

De Herzeelse horecazaken kregen tijdens de eerste periode reeds hulp via het horecaplan met uitbreiding van terrassen, het gratis gebruiken van tafels en stoelen, posters en informatiestickers. Ook kunnen restaurants en caf és die sloten tijdens de eerste coronagolf, 25% korting krijgen op hun milieubelastingen.

“De horeca heeft het al maanden moeilijk en zal het ook de komende weken niet onder de markt hebben. De moed zinkt hen in de schoenen. We willen een positief signaal geven en de Herzeelse inwoners vragen hun horecazaak te steunen. Daarom bundelen we alle takeaway-initiatieven die gelanceerd werden op de website van het lokaal bestuur”, zegt schepen Heidi Knop.

Hart Voor Horeca bon

Daarnaast start het lokaal bestuur ook de ‘Hart voor Horeca’-actie op. Dit initiatief komt er op neer dat burgers waardebonnen van 25 euro kunnen aankopen, waarbij het lokaal bestuur bij elke aangekochte bon 2,50 euro bijlegt. Het totaalbedrag van 27,50 euro wordt, meteen na aankoop van de bon, op het rekeningnummer van de lokale ondernemer gestort.

De Hart voor Horeca Bon wordt verkocht tot en met 30 november 2020 via de  webshop  of telefonisch via  053 60 70 40. Na de betaling wordt de bon opgestuurd. “Dit is een ideaal geschenk voor onder de kerstboom”, vult schepen Knop aan.