Dag van de Jeugdbeweging 2020

De jeugdraad van Melle verdeelde pretpakketjes uit op de Melse lagere scholen

Vrijdag 23 oktober verdeelde de jeugdraad van Melle pretpakketjes uit op de Melse lagere scholen ter gelegenheid van Dag Van De Jeugdbeweging. Dat is de dag waarop de jongeren en kinderen die lid zijn van een jeugdbeweging hun uniform de hele dag dragen: op school, op het werk of tijdens de digitale les!

De jeugdraad van Melle bleef zoals steeds niet bij de pakken zitten, maar deelde ze dit jaar uit! Dit jaar gebeurde dat niet aan het gemeenteplein, maar op de scholen zelf. Op de scholen is contact met externen voorlopig nog niet toegelaten om veiligheidsredenen, maar de tienuurtjes werden “coronaproof” op de secretariaten afgezet. De medewerkers van de scholen waren verheugd om dit jeugdig enthousiasme te verdelen in de klasjes. De pakketjes bevatten bovendien een tekenwedstrijd in de vorm van een “Melle in jeugdBeweging” waarmee je een cadeautje kan afhalen op het gemeentehuis. Hoewel de jeugdraadsleden geen contact hadden met de kinderen werd er toch heftig gezwaaid en gelachen naar Ansfried, een chiroleider van Chiro Scheldering die tevens lid is van de jeugdraad. “Daar sta ik met veel plezier voor op! Net zoals ik uitkijk naar elke zondag, want dan is het chiro!” dixit Ansfried. De leiding van de Melse jeugdbewegingen kreeg vandaag eveneens een kleine attentie in de brievenbus om hen te bedanken voor hun engagement en inventiviteit!