Vrije Basisschool Oosterzele heeft oog voor ‘Dag van de Jeugdbeweging’

Leerlingen leven zich uit

De Vrije Basisschool Oosterzele heeft

de Dag van de jeugdbeweging niet zomaar laten voorbij gaan. ‘Naast de foto die we elk jaar maken konden de kinderen hun favoriete jeugdbewegingsverhaal aan de klasgenoten vertellen’, meldt directeur Joris Raemaekers met veel trots. (Reporter 17, DDL, foto’s VBS)
Het werd een speciale editie van ‘De Dag van de jeugdbeweging’, niet alleen was het de ‘porseleinen’ editie, de 20 ste, maar door corona moest men bijzonder inventief zijn en originele idee ën bedenken. Het lukte allemaal in VBS Oosterzele. Mooi om zien hoe zoveel leerlingen met trots hun uniform dragen. Ze vertelden met veel passie over ‘hun’ jeugdbeweging. En wat blijkt, ook in deze barre coronatijden kunnen de kinderen zich nog uitleven met leeftijdsgenoten. Alle veiligheidsmaatregelen werden genomen.‘Dat de leerlingen zich zo eens kunnen ontspannen, dat is heel goed, buiten zijn en bewegen is de boodschap, zo blijven we gezond!’, luidt het devies van directeur Joris Raemaekers.   (Reporter 17)