Buurtbewoners betichten hangjongeren van brandstichting in Zottegem

Buurtbewoners twijfelen niet, de oldtimer in de Jules Lootenslaan in de Zottegemse wijk Bevegem die zondagnamiddag 25 oktober vuur vatte, lees meer via deze link, is het werk van hangjongeren.

Het gaat om een voertuig van de Zottegemse ‘nachtburgemeester’ Filip Morre. Het was een oldtimer dd jaren ’70 die een viertal jaren geleden werd aangekocht. Een aanhangwagen van zijn zoon Mike kon net op tijd verplaatst worden waardoor die als bij wonder niet of amper in de brokken deelde. Dankzij de brandweer sloeg het vuur van de wagen niet over naar een nabij gelegen haag en tuinhuis. Buurtbewoners benadrukken in Het Nieuwsblad dat de omgeving sinds enkele maanden te kampen heeft met hangjongeren. “Jongens en meisjes die over de daken van de garageboxen lopen”, klinkt het. Volgens sommigen zouden enkele hangjongeren zelfs al ingebroken hebben in de auto die vandaag vuurt vatte. De politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem startte een onderzoek in samenwerking met het parket van Oost-Vlaanderen.

 

X