Open-Vld Zottegem niet te spreken dat gemeenteraad vanavond niet digitaal doorgaat

Vanavond staat er in Zottegem een gemeenteraad gepland. Hoewel deze gemeenteraadszittingen tijdens de eerste golf vlot digitaal werden georganiseerd, staan de Zottegemse meerderheidspartijen (CD&V — NV-A) er op dat de zitting van vanavond fysiek doorgaat.

Een pleidooi van de Open-Vld fractie om deze zitting digitaal te laten doorgaan, vindt geen gehoor. “Totaal onverantwoord.” Reageren ze bij Open Vld. “Dit is geen spel van meerderheid tegen oppositie. Dit is een strijd die we allen samen moeten voeren tegen een vreselijk virus. Politici moeten het voorbeeld geven. Op een moment dat we burgers oproepen hun fysieke contacten te beperken om levens te redden, werknemers in gans het land worden opgeroepen om van thuis uit te werken en de horeca zelfs volledig wordt gesloten, vinden we het totaal ongepast dat wij vanavond met 29 personen onnodig fysiek zouden samenkomen. Wij willen onze verantwoordelijkheid nemen tov de bevolking. Onze eigen fysieke contacten beperken is dan een vanzelfsprekendheid. We hopen van ganser harte dat het stadsbestuur alsnog haar mening bijstelt. ”

X