Gemeenteraad Zottegem zal digitaal doorgaan

Bij burgemeestersbesluit is beslist dat de Gemeenteraad van zowel maandag 26 oktober en 16 november digitaal zal doorgaan.

Ook de gemeenteraad van december is gepland om digitaal te verlopen, al kan dat mogelijks wijzigen afhankelijk van de coronasituatie op dat moment. Hoewel de feestzaal Bevegemse Vijvers waar de gemeenteraad ging plaatsvinden, voldoende groot is om de vergadering op een veilige manier én met respect voor alle geldende regels te organiseren, vinden we het beter om niet met 30 mensen (zonder het eventuele publiek) samen te komen gezien het stijgend aantal besmettingen. Veiligheid is onze eerste prioriteit, op alle gebied, en daarom worden de vergaderingen van de gemeenteraad digitaal gehouden.

Peter Lagaert, voorzitter van de gemeenteraad, heeft op dinsdag 20 oktober, met de gegevens op dat moment, aan alle fractieleiders laten weten dat een fysieke vergadering vooropgesteld werd om het debat alle kansen te geven. Toen is daar geen enkele reactie op gekomen. Deze reactie kwam er pas op zondagnacht 25 oktober om 23.30u. “Om daar nu een politiek spel van te maken zoals Open Vld doet, terwijl de voorzitter van de gemeenteraad ondertussen de fractieleiders van alle partijen contacteert en probeert tot een afspraak te komen die door iedereen gedragen wordt, is zeer betreurenswaardig. Er zijn volgens mij vandaag andere prioriteiten dan kleine politieke spelletjes te spelen.” reageert Dhr. Lagaert.

De gemeenteraad kan door pers en publiek digitaal worden gevolgd door een weblink op de website van stad Zottegem

X