Ksv Sottegem in woelig vaarwater

Kan jeugdvoetbal blijven doorgaan of neemt Voetbal Vlaanderen een beslissing

Iedereen weet het, corona slaat hard toe in alle sectoren, maar zeker ook in het amateurvoetbal.

Ksv Sottegem ontsnapt daar niet aan en moet zich aanpassen aan de verstrengde regels. Competitiewedstrijden voor amateurploegen werden door de Belgische Voetbalbond dan ook een tijdje geleden stilgelegd.

Zo niet echter de jeugdwedstrijden die onder de verantwoordelijkheid vallen van Voetbal Vlaanderen.

De versnipperde besluitvorming geeft dan ook verschillende standpunten inzake jeugdwedstrijden.

Volgens Voetbal Vlaanderen kunnen de jeugdwedstrijden U6 tem U17   worden gespeeld maar  de competities U19, U21, recreanten, reserven en eerste ploegen gaan niet door.

Is er een protocol ? Ja. Maar is er een beleid?

In volle coronacrisis jeugdvoetbal brengen is geen sinecure.

De clubs zijn verantwoordelijk, er is geen eenduidig beleid. Voetbal Vlaanderen schuift de verantwoordelijkheid door naar de clubs.

Kantine en kleedkamers zijn gesloten, maar het is aanmodderen zegt woordvoerder Geert De Roover van KSV Sottegem. Er valt geen beslissing van hogerhand. “Clubs moeten zelf uitmaken of ze blijven verder spelen met de huidige maatregelen. De winter komt eraan en de kleedkamers blijven dicht. Hoe moet dat bij een wedstrijd op verplaatsing in winterse omstandigheden. Vuile en moeilijk bespeelbare terreinen en dan geen mogelijkheid om te douchen en nadien een koffie te drinken. Moeten de spelers dan met vuile kleren in de auto om de verre verplaatsing te maken? En met één begeleider dan? “ vraagt hij zich af.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, een sport spelen, staan, kind, schoenen en buiten

“Een belangrijk detail, zolang er trainingen en wedstrijden zijn, blijven we ook onze trainers verder betalen, echter zonder een centiem aan inkomsten.” Onhoudbaar voor KSV Sottegem en alle andere ploegen uiteraard.

Daarom dat verschillende ploegen uit de streek reeds hebben beslist om ook de jeugdwerking on hold te zetten. SC Dikkelvenne, SK Munkzwalm en ook KSV Oudenaarde zien het voorlopig niet meer zitten.

KSV Sottegem wacht voorlopig af in de hoop dat Voetbal Vlaanderen een beslissing neemt waar alle ploegen achter staan.

Maar is er ook goed nieuws van het front. Om de ploeg te steunen in deze moeilijke tijden is er volgende week een spaghetti afhaalfestijn. Lees hieronder en steun uw ploeg, welke dat ook moge zijn, met een klein gebaar.

Stuur gerust een berichtje naar Geert op 0486/89.01.08 of bestel via deroovergeert@hotmail.com.

LINK OM TE BESTELLEN of klik op foto hieronder (y)

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst 'KSVS Halloween spaghetti AFHALEN: VRIJDAG 30 OKTOBER TUSSEN 17U EN 210 ZATERDAG 31 OKTOBER TUSSEN 110 EN 17U PRIJS: 12,- WIJ BIEDEN DAARBIJAAN: ROOD: CHATEAU DES CHAPELINS(12, WIT: SAISONS BLANC (12,-) KSVS-APERITIEF(12-) KSVS-APERITIEF SITE KSVS, KLOOSTERSTRAAT 24A RESERVEER TIJDIG VIAHET GOOGLE- FORMULIER DAT VINDT oP FACEBOOK EN INSTAGRAM'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X