Mondmasker tijdelijk verplicht bij bezoek begraafplaatsen

Afgelopen week heeft de gouverneur van Oost-Vlaanderen beslist om in Oost-Vlaanderen rond de periode van Allerheiligen een mondmasker te verplichten op alle openbare begraafplaatsen, en op de
parkings ervan. De mondmaskerplicht geldt dus ook voor alle begraafplaatsen in Zottegem, vanaf 26 oktober tot en met zondag 8 november.

“We roepen met aandrang op om steeds een mondmasker bij te hebben en te dragen bij je bezoek aan een begraafplaats. Er is ook op elke begraafplaats duidelijke affichering voorzien,” zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V).

Naast de tijdelijke mondmaskerplicht op begraafplaatsen, dien je in Zottegem en in heel Oost-Vlaanderen ook verplicht een mondmasker te dragen in de centrumstraten, op alle recyclageparken, in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen, en overal waar je zelf vindt dat een veilige afstand niet kan bewaard worden. Lees meer op www.zottegem.be/corona.

“Het stadsbestuur van Zottegem bedankt iedereen om alle corona-veiligheidsregels strikt te blijven volgen, en wenst allen die een dierbare verloren veel sterkte in deze extra moeilijke periode,” voegt schepen van Begraafplaatsen Leen Goossens (CD&V) toe.

X