Rechter veroordeelt coronarecidivisten tot een boete en een voorwaardelijke celstraf


Geraardsbergen/Oudenaarde. Een twintigtal coronazondaars moesten zich voor de rechter verantwoorden omdat ze de maatregelen niet naleefden. De meesten onder hen kregen van de rechter een boete van €400 en een gevangenisstraf van één maand met uitstel.

De correctionele rechtbank van Oudenaarde organiseerde een themazitting en dagvaardde een twintigtal coronazondaars wegens het niet naleven van ‘het samenscholingsverbod of verplaatsingsverbod tijdens de lockdown van april en mei’. De betrokkenen werden meermaals door de politie geverbaliseerd. Zowat de helft van de beklaagden kwam niet opdagen. Het parket vorderde gevangenisstraffen en boetes van €400 tot €1 600.

Een koppel uit Schendelbeke had de woning ingericht tot caf é en werd door de politie tot tweemaal toe betrapt. De meesten onder hen kregen van de rechter een boete van €400 en een gevangenisstraf van één maand met uitstel. Een beklaagde uit Zottegem kreeg een boete van €800 en een effectieve gevangenisstraf van 3 maanden omdat hij meermaals door de politie werd geverbaliseerd wegens het overtreden van de coronamaatregelen.

Bron: Het Nieuwsblad

Julien Borremans

 

X