Copyright: snfoto.be https://www.pluspuntarchitectuur.be/nl/projecten/projecten/pastorij-meerbeke

Pastorie van Meerbeke in Ninove krijgt opknapbeurt

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent een premie toe voor de restauratie van de pastorij van Meerbeke in Ninove. “Ik ben blij dat de pastorij van Meerbeke wordt gerestaureerd en opnieuw bewoond”, zegt minister Diependaele.

©Sophie Richez – Matthias Diependaele

 De buitenkant van de beschermde pastorij van Meerbeke wordt gerestaureerd. De buitenmuren, het dak en het schrijnwerk worden opgeknapt.

De pastorij van Meerbeke dateert uit de tweede helft van de 18de eeuw”, weet Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele. “Het centrale dubbelhuis wordt geflankeerd door twee lagere aanbouwen. De pastorie werd al in 1947 beschermd als monument omwille van de archeologische, artistieke en historische waarde. Het is een rijkelijk uitgewerkte pastorij, zowel het interieur als het exterieur. In het monument zijn veel historische elementen bewaard gebleven.”

X