Sensibilisering en handhaving om het virus in bedwang te krijgen


Geraardsbergen. Veel meer dan in de eerste golf van de epidemie wordt Geraardsbergen hard getroffen. Volgens het stadsbestuur houdt het merendeel van de bevolking zich aan de afspraken, maar is er een hardleerse minderheid die de regels aan hun laars lapt. De Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde houdt regelmatig — al dan niet in burger — controles om eventuele onregelmatigheden tot een minimum te beperken. De voorbije week (20 tot 27 oktober) werden 12 inbreuken vastgesteld: 8 tegen de nachtklok en 4 tegen de mondmaskerplicht.

Het Lokaal Bestuur van Geraardsbergen informeert en sensibiliseert haar bevolking voortdurend. Heel wat kanalen, zowel offline als online, worden ingezet om de verschillende doelgroepen te bereiken met communicatie op maat. Daarbij gaat zowel aandacht naar de maatregelen zelf als naar het welzijn van de Geraardsbergenaars. Burgemeester Guido De Padt roept de bevolking op om de maatregelen zo goed mogelijk op te volgen.

Het communicatieplan omvat onder meer de inzet van volgende kanalen:

  • Online kanalen (website, Facebook, Twitter, Instagram, Hoplr)
  • Affichage in het straatbeeld (elektronische infozuilen aan het station, op de Markt, op hoek Grotestraat/Lessensestraat), affiches over mondmaskerplicht in winkelstraten, schoolbuurten en op begraafplaatsen)
  • Stadsmagazine
  • Radiospot op Radio Mfm, radio MIG en radio SU fm
  • Brochure voor anderstaligen
  • Inzet van vrijwilligersnetwerk om anderstaligen te bereiken
  • Schoolkanalen
  • Video met Geraardsbergse influencers
  • Ondersteuning van kwetsbare pati ënten via het Meldpunt kwetsbare situaties

 

X