© SABK Zottegem

SAMWD en SABK Zottegem schorsen activiteiten

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst van Zottegem schorsen hun activiteiten van vandaag 29 oktober tot en met woensdag 11 november.

Ook op het kunstonderwijs in Zottegem heeft de coronacrisis een grote impact”, motiveert burgemeester Jenne De Potter (CD&V) de beslissing. “Uitval van personeel omwille van quarantaine regels maakt het moeilijk kwalitatief onderwijs te organiseren, en ook meer en meer leerlingen kunnen niet aanwezig zijn. Daarnaast komen in het deeltijds kunstonderwijs ook heel wat mensen uit verschillende generaties samen. Op dit piekmoment van besmettingen en ziekenhuisopnames moet dit zoveel mogelijk vermeden worden. Daarom hebben we beslist de herfstvakantie voor ons kunstonderwijs vroeger in te zetten en alle lessen in de academies te schorsen.”

Andy Dhondt, directeur SAMWD Zottegem, beaamt: “Door nu maatregelen te nemen, helpen we mee het aantal besmettingen te beperken. De gezondheid van onze leerlingen, leraren, medewerkers en hun omgeving komt nu op de eerste plaats. Als de situatie terug verbetert, kunnen we op een verantwoorde manier de lessen hernemen. Ondertussen werken we aan goede digitale draaiboeken en zorgen we ervoor dat we na de herfstvakantie klaar staan om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden. Wij blijven zorgen voor een sterk en kwalitatief muziek-, woord- en dansonderwijs in Zottegem en in ons Filiaal Oosterzele.”

Ook Paul Nys, directeur SABK, sluit zich hierbij aan: “Aansluitend met de verlengde herfstvakantie geeft dit een adempauze van twee volledige weken. Zo dragen we zorg voor de veiligheid van onze cursisten en ons team. We hopen dat deze beslissing bijdraagt tot het onder controle krijgen van de zorgwekkende coronacijfers. Vanaf 12 november gaan we weer aan de slag. Liefst voluit in de academie als de situatie het toelaat, maar zo niet zullen wij alles inzetten om onze studenten via digitale weg te bereiken en te begeleiden.”

X